5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

γισοθρτο

Έχουν γραφτεί πολλά για τις θρεπτικές ιδιότητες του γιαουρτιού…διαβάστε εδώ 5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για το γιαούρτι!

Είχε θεραπεύσει ένα Γάλλο βασιλιά.

Το 1542, ο βασιλιάς Φρανσουά Ι της Γαλλίας έπασχε από σοβαρά γαστρεντερικά προβλήματα και κανένας από τους βασιλικούς γιατρούς του δεν μπορούσε να βρει μια θεραπεία. Είχε χάσει σχεδόν κάθε ελπίδα, μέχρι που μια μέρα ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, σουλτάνος ​​της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (και σύμμαχος της Γαλλίας) απέστειλε έναν από τους δικού του γιατρούς του στον «πονεμένο» Γάλλο. Ο γιατρός έδωσε στον βασιλιά Φρανσουά μία τούρκικη θεραπεία: Το γιαούρτι. Ο βασιλιάς θεραπεύτηκε, και ο δυτικός κόσμος πήρε μια πρώτη γεύση του γιαουρτιού.

Μπορεί να γίνει μια τέλεια μάσκα προσώπου.

Αντί να ξοδεύεστε για θεραπείες του δέρματος, απλά φτιάξτε μια μάσκα προσώπου μόνο με γιαούρτι! Χάρη στα υψηλά επίπεδα γαλακτικού οξέος και ψευδαργύρου, είναι ιδανικό για απολέπιση με φυσικό τρόπο και βοηθά στην καταπολέμηση των φλεγμονών του προσώπου.

Φτιάχτηκε για πρώτη φορά από ατύχημα.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι το γιαούρτι ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά περίπου το 6.000 π.Χ., όταν κτηνοτρόφοι στην Κεντρική Ασία ξεκίνησαν το πρώτο άρμεγμα των ζώων τους. Αποθηκευόταν σε στομάχια ζώων σε ένα ζεστό περιβάλλον και το γάλα έπηζε χάρη στα ένζυμα του στομάχου. Οι πρώτοι λαοί εντυπωσιάστηκαν με τη γεύση του και απ΄ το γεγονός πως το γιαούρτι διατηρούνταν περισσότερο από ό, τι το γάλα, και έτσι ο πειραματισμός συνεχίστηκε.

Τροφοδότησε τις ορδές των Μογγόλων.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι στρατοί του Τζένγκις Χαν έζησαν με γιαούρτι φτιαγμένο από γάλα απ΄ τα άλογα που καβαλούσαν για να πάνε στη μάχη. Γνωστό ως kumis, το γιαούρτι από γάλα αλόγου ήταν εξαιρετικά θρεπτικό γεύμα.

Καθαρίζει τα ασημικά.

Εάν χρειάζεται να καθαρίστε τα ασημικά του σπιτιού εύκολα, χρησιμοποιήστε γιαούρτι. Εύκολα θα πετύχετε λαμπρή λάμψη! Απλά απλώστε μια κουταλιά γιαούρτι σε ένα πανί, τρίψτε πάνω στο μέταλλο έως ότου λάμψει στη συνέχεια ξεπλύνετε τυχόν επιπλέον γιαούρτι με σαπούνι και ζεστό νερό.

Κείμενο, Έρευνα : Μπάμπης Ν. Κορτσάρης

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s