Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ NUTELLA !!

nutella

H Nutella στην αρχική της μορφή κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 40 από τον Pietro Ferrero, ιδρυτή της Ferrero Company. Εκείνη την εποχή υπήρχε έλλειψη σοκολάτας λόγω των χαμηλών ποσοτήτων κακάο εξαιτίας του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

O Ferrero χρησιμοποίησε φουντούκια που υπήρχαν σε αφθονία στη βορειοδυτική Ιταλία (Piedmont region) για να αυξήσει τις προμήθειες σοκολάτας.

Η Nutella στην αρχική της μορφή ονομαζόταν “Pasta Gianduja”. Το πρώτο συνθετικό (Pasta) σημαίνει πάστα και το δεύτερο (Gianduja) αναφέρεται σε έναν καρναβαλικό χαρακτήρα που θα βρούμε στις πρώτες διαφημίσεις του προίοντος.

Η Pasta Gianduja αρχικά κυκλοφόρησε σε καρβέλια τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε οι μητέρες να κόβουν κομμάτια και να φτιάχνουν sandwich στα παιδιά τους. Όπως μπορείτε να φανταστείτε πολλά παιδιά πετούσαν το ψωμί και έτρωγαν μόνο την Pasta Gianduja !!

nutellagindujot

Έτσι ο Ferrero άλλαξε το προιόν σε μία πάστα που έβγαινε σε βάζο, ώστε να μπορεί να αλοίφεται στο ψωμί. Στη νέα της μορφή ονομάστηκε “Supercrema Gianduja”. Τελικά το 1964 ονομάστηκε Nutella απ΄το πρώτο συνθετικό Nut ( ξηρός καρπός ) και την κατάληξη ella που έδινε μια ωραία ηχητική χροιά.

Απ΄την αρχή όλοι υποδέχτηκαν τη Nutella πολύ θετικά, αφού ήταν ένας φθηνός τρόπος να απολαύσεις κάτι πολύ γευστικό…. Τότε 1 κιλό σοκολάτας είχε εξαπλάσια τιμή από ένα κιλό Pasta Gianduja. Η Nutella ήταν ένα προίον που όλοι μπορούσαν να απολαύσουν και το έκαναν ! Ήταν τοσο δημοφιλές που τα ιταλικά καταστήματα τροφίμων ξεκινήσαν μια υπηρεσία που ονομαζόταν ” H Eπάλειψη “. Τα μικρά παιδιά μπορούσαν να επισκεφθούν το κατάστημα της γειτονιάς του με μία φέτα ψωμί και να τους το αλοίψουν με Pasta Gianduja!

nutellasupercrema

Πολλές ευρωπαικές οικογένειες και επισκέπτες απόλαυσαν τη Nutella σαν πρωινό με απλό ψωμί και σε τόστ για περισσότερα από 40 χρόνια και έτσι η Ferrero Company απόφασισε να παρουσιάσει αυτό το μοναδικό προιόν και στην Αμερικάνική αγορά και να μοιράσει την απόλαυση. Η εισαγωγή της Nutella στις Η.Π.Α έγινε για πρώτη φορά το 1983 και ξεκίνησε αρχικά στο βορειοανατολικό κομμάτι της. H δημοτικότητα του προιόντος αυξάνεται καθημερινά μέχρι και σήμερα και οι έξαγωγές επεκτάθηκαν σε όλο τον κόσμο!

Η μοναδική φόρμουλα της Nutella φτιάχνεται σήμερα μ΄ένα συνδυασμό ψημένων φουντουκιών,αποβουτυρωμένου γάλακτος και μία δόση κακάο. Συνεχίζει να φτιάχνεται χωρίς χρώματα και συντηρητικά. Θα τη βρούμε σε μικρά και μέγαλα καταστήματα τροφίμων δίπλα στο φυστικοβούτυρο και άλλα είδη πρωινού.

Στο πρωινό όταν χρησιμοποιείται με μέτρο μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Μπορεί να ενθαρρύνει τα μικρά παιδιά να καταναλώσουν ψωμί ολικής άλεσης και άλλα θρεπτικά είδη σε συνδυασμό. Με τη μοναδική γεύση της Nutella τα παιδία απολαμβάνουν πιο εύκολα ένα θρεπτικό και γευστικό κολατσιό!!!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Μετάφραση από : www.nutellausa.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s