Εύκολο Eggtoast!

eggtoast1

Όταν βαρεθείς τα καθιερωμένα τοστάκια και τα αυγά μάτια σου φαίνονται πολύ σηνηθισμένα ήρθε η ώρα για ενα ζουμερό Eggtoast!

Το μυστικό για να ψήσεις σωστά αυγά στο τηγάνι είναι αφού κάψει το τηγάνι να χαμηλώσεις τη φωτιά και τα ψήσεις σιγά-σιγά με αγάπη για να σφίξει το ασπράδι και ο κρόκος αν και δεμένος να “σκάει” με τη πρώτη επίθεση….

eggtoast2 eggtoast3

Παίρνουμε μία φέτα του τόστ και την κόβουμε περιμετρικά για να μείνει μόνο η κόρα. Η ψίχα που μένει δεν χρησιμεύει σε κάτι ( εγώ τη κρατάω για βούτες στο αυγό). Ρίχνουμε το πλαίσιο του τοστ σε βουτηρωμένο τηγάνι που έχει κάψει και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση. Σπάμε προσεκτικά ένα αυγό έτσι ώστε να έρθει και να γεμίσει τον κενό χώρο της φέτας του ψωμιού. Το αφήνουμε να ψηθεί κι όταν δουμε πως το ασπράδι έδεσε τοποθετούμε φέτες γαλοπούλας, μπείκον,ντομάτας και τυριού ανάλογα με το τι μας αρέσει…Τοποθετούμε μια ολόκληρη φέτα του τόστ από πάνω και πολύ προσεκτικά το γυρνάμε..Αφήνουμε 4-5 λεπτά να ψηθεί και η ολοκληρη πλευρά του ψωμιού και να λιώσουν τα τυριά!!

Σερβίρουμε αμέσως!!!

Συνταγή,κείμενο,φωτογραφίες: Μπάμπης Ν. Κορτσάρης

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s