Το DONUTίζειν εστί φιλοσοφείν!!

1512280_595335033893239_1439567939_n

Τα πιο όμορφα πράγματα είναι αυτά που γίνονται όταν δεν τα περιμένεις κι οι πιο ζεστές και αληθινές συζητήσεις είναι αυτές που γίνονται από καρδιάς και χωρίς πίσω σκέψεις….

Ένας πιτσιρικάς πριν κανά μήνα, με μια μικρή δόση αλαζονείας, μου ΄χε πει….”Καλά, λες ότι σ’ αρέσουν τα Donuts και δεν έχεις δοκιμάσει από εκείνο το μαγαζί στη Τσιμισκή λίγο πριν τη Ναυαρίνου?……μ’ένα ευρώ μου βάζει μέσα ότι γεύση θέλω!” …Από μικρό κι από τρελό, σκέφτηκα….κι ο Μητσάκος είναι και μικρός και θεότρελος!

Μπαίνοντας στα Eri’s donuts με υπόδεχθηκε ο Τάσος Γκουσγκούνης….απ΄τη αυτοπεποίθηση στο βλέμμα του κατάλαβα το πόσο πολύ πίστευε αυτό που έκανε.  Πρώην μπασκετμπολίστας πήρε την απόφαση να αφήσει την πορτοκαλί μπάλα και να ασχοληθεί με πιο “αφράτα” πράγματα, μια και λάτρευε πάντα τα donuts!

Όταν δύο άνθρωποι με αγάπη για το φαγητό βρίσκονται ….η κουβέντα μόνο νόστιμη μπορεί να είναι!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Αντέχω σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς γιατί βάζω μεράκι και ποιότητα σ΄αυτό που κάνω…ανοίξαν πολλοί εδώ γύρω και σιγα-σιγά χαθήκαν. Εγώ, έψαξα πολύ τη συνταγή μου κι όταν βρήκα αυτό που έψαχνα ξεκίνησα, μου είπε.

Μου μίλησε για ένα βασικό χαρακτηριστικό των κατοίκων της Θεσσαλονίκης….Ο Θεσσαλονικιός μπορεί να πάει μέχρι την άλλη άκρης της πόλης για να φάει κάτι συγκεκριμένο. Ξέρει που είναι η αυθεντική μπουγάτσα, ποιός φτιάχνει τα καλύτερο προφιτερόλ, την ποιοτική ταβέρνα κτλ. …δεν μπορείς να τον κοροιδέψεις!

Processed with VSCOcam with c1 preset

Αν και η κουβέντα με είχε απορροφίσει, έριχνα κλεφτές ματιές στο πολύχρωμο μαγαζί και η κοιλιά μου άρχισε να γουργουρίζει…αμέτρητες διαφορετικές γεύσεις, κρέμες, αυθεντικά σιρόπια σοκολάτας, ιδέες για να φτάξεις το δικό σου προσωπικό donut. Ο Τάσος συνέχιζε να μου τονώνει το ηθικό! Αν αγαπάς κάτι, αν το γουστάρεις φαίνεται κι όταν μιλάμε για φαγητό βγαίνει και στη γεύση…θα μπορούσε να σου κάνει ολόκληρο σεμινάριο για τα Donuts!

Processed with VSCOcam with c1 preset

Του ζήτησα να μου γεμίσει ένα Donut με γεύση φυστικοβούτυρο και τον ευχαρίστησα για την κουβέντα.

Η πιο ωραία στιγμή στη σχέση μου με τα donuts είναι όταν τα ζουλάω για να βγει η γέμιση….μέχρι σήμερα…..Ο Τάσος μ΄έκανε να σκεφτώ λίγο και τον εκάστοτε άνθρωπο πίσω από κάθε συνταγή…Κατάλαβα πως το μέγεθος της επιτυχίας σε ότι κάνουμε έχει να κάνει με την αγάπη και την υπευθυνότητα που βάζουμε και πως η ποιότητα είναι αυτή που τελικά αντέχει στο χρόνο!

919099_447676181992459_2000246511_o Κείμενο, Φωτογραφίες : Μπάμπης Ν. Κορτσάρης

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s